Ajankohtaista
 / 
Lakimuutos selventää Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tarkastusoikeutta

Lakimuutos selventää Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tarkastusoikeutta

Kilpailu- ja EU-oikeus
1.2.2015
Merilammen julkisivun kulma sinistä taivasta vasten
No items found.
Liittyvät palvelut

Lakimuutos (HE 253/2014 vp), joka tulee voimaan 1. maaliskuuta 2015, koskee KKV:n tarkastusoikeutta sellaisten yritysten osalta, joille tarkastuksen kohdeyhtiö on ulkoistanut tietohallintonsa.

Valvoessaan kilpailulain noudattamista KKV:llä on oikeus tehdä tarkastus kohdeyhtiön tiloihin ja tutkia kohdeyhtiön liikekirjeenvaihtoa, kirjanpitoa, tietojenkäsittelyn tallenteita ja muita asiakirjoja sekä dataa, joilla voi olla merkitystä tarkastuksen tekemiseen. Lainmuutoksen myötä tarkastajilla on jatkossa myös oikeus saada tarvittavaa tietoa suoraan sellaiselta yritykseltä, jolle kohdeyhtiö on ulkoistanut tietohallintonsa.

Muutoksen taustalla on tietojenhallinnassa tapahtunut tekninen kehitys, jonka johdosta yhä useammat yritykset käyttävät pilvipalveluita tietojenhallintaan. Hallituksen esityksen mukaan muutos on tekninen täsmennys, joka mahdollistaa sen, että tarkastajat voivat jatkossa saada nopeammin tietoa palveluntarjoajalta jopa ilman erillistä tarkastuspäätöstä. Muutoksen myötä KKV:n valvontatyö on jatkossa helpompaa ja nopeampaa, eikä muutos siten laajenna KKV:n toimivaltaa. Muutos kuitenkin selventää tilannetta sekä tarkastettavan kohdeyhtiön että palveluntarjoajan kannalta.

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.