Olemme asianajotoimisto, joka ymmärtää elämää – niin liike-elämää kuin erilaisia ihmisiä.

Vahvaan asiaosaamiseen perustuva ratkaisukeskeisyys sekä välittämisen kulttuuri kulkevat meillä käsi kädessä.

Meistä

Merilammen juuret ovat yhtiöoikeudessa, joten meillä on hyvin kokonaisvaltainen näkemys liikejuridiikkaan, yritysten liiketoimintaan ja laajemminkin liike-elämään.

Se auttaa meitä ennakoimaan tulevia tilanteita ja löytämään sellaiset ratkaisut, jotka parhaiten edistävät asiakkaidemme liiketoimintaa.

Osaamisemme

Meidät tunnetaan erityisesti riidanratkaisusta ja transaktioista, mutta palvelumme kattavat myös muita liikejuridiikan osa-alueita, kuten kilpailu- ja EU-oikeus, työoikeus, vero-oikeus ja tietosuoja.

Kaikille toimeksiannoille on yhteistä asiakkaan liiketoiminnan syvällinen ymmärtäminen ja sitoutuminen yhteistyön tuloksellisuuteen. Kaikissa toimeksiannoissa haluamme kohdata asiakkaamme myös henkilötasolla: yhdessä saamme enemmän aikaan.

Four people sitting at the desk during a meeting
Tetti Kunnas ja Antti Kahri hissien edessä

Yrityskulttuuri

Kulttuuriimme kuuluu, että osakkaat ovat kiinteästi mukana läpi toimeksiannon. Tiimimme ovat monimuotoisia, jotta ajattelu on laaja-alaista, mutta kompakteja, jotta asiakas ei maksa turhasta. Emme rakenna tarpeetonta hierarkiaa tai byrokratiaa, meitä ajaa eteenpäin intohimo juridisten ongelmien ratkaisemiseen.

Toimintamallimme näkyy asiakkaille tiimien syvällisenä asiantuntemuksena, käytännönläheisenä ja mutkattomana asiointina sekä kustannustehokkuutena.

Yritysvastuu

Emme hae pikavoittoja, vaan rakennamme kilpailukykymme pitkän aikavälin perustaa. Kun pidämme huolta kannattavuudestamme ja kilpailukyvystämme, meillä on paremmat edellytykset huolehtia vastuullisuudestamme myös laajemmin. Haluamme luoda arvoa pitkäjänteisesti niin asiakkaillemme, työntekijöillemme kuin koko yhteiskunnalle.

Käymme jatkuvaa vuoropuhelua keskeisten sidosryhmiemme kanssa. Haluamme olla aktiivisesti mukana erityisesti liike-elämää ja -juridiikkaa sekä asianajoalaa koskevassa keskustelussa. Haluamme myös omalla esimerkillämme kertoa tasa-arvoisten ja monimuotoisten työyhteisöjen voimasta ja yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Merilampi numeroina

30+

Olemme jo vuodesta 1992 hoitaneet menestyksekkäästi merkittävien kotimaisten ja kansainvälisten yritysten toimeksiantoja

40

Olemme 40 henkilön asiantuntijaorganisaatio, jota ajaa eteenpäin yhteinen intohimo juridisten ongelmien ratkaisemiseen

4.4

Asiakastyytyväisyyden keskiarvo (asteikolla 1–5)

72

Asiakkaiden suositteluhalukkuutta mittaava Net Promoter Score -luku (asteikolla -100–100)

Arvomme

Ratkaisukeskeisyys

Keskitymme olennaiseen ja tarjoamme asiakkaillemme mutkattomia ratkaisuja.

Ratkaisukeskeisyys tarkoittaa sitä, että keskitymme olennaiseen: juridiset neuvomme palvelevat aina asiakkaidemme liiketoiminnan edistämistä. Ratkaisukeskeisyys näkyy myös ketteryytenä. Asiointi kanssamme on mutkatonta, käytännönläheistä ja nopeaa.

Välittäminen

Asiakkaidemme etu ja henkilöstömme hyvinvointi ovat meille tärkeimmät asiat. Arvostus ja inhimillisyys näkyvät kaikessa toiminnassamme.

Välittäminen näkyy arvostuksena ja inhimillisenä toimintana, niin toimiston sisällä kuin asiakassuhteissa. Inhimillinen toimintamalli on myös hyvää ja vastuullista liiketoimintaa: se luo arvoa pitkäjänteisesti niin asiakkaillemme, työntekijöillemme kuin koko yhteiskunnalle.

Intohimo

Intohimomme on palvella asiakkaitamme ja kehittää itseämme ammattilaisina ja ihmisinä.

Intohimo on keskeinen meitä eteenpäin ajava voima. Mitä vaativampi juridinen ongelma, sitä suurempi on asiantuntemuksen ja ongelmanratkaisutaidon merkitys. Kehitämme jatkuvasti itseämme niin ammattilaisina kuin ihmisinä. Näin voimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.

Integriteetti

Toimimme aina asiakkaidemme parhaaksi korkealla integriteetillä. Olemme ylpeitä työmme tinkimättömästä laadusta ja suoraselkäisestä toiminnastamme.

Integriteetti on moraalinen selkärankamme. Ilman sitä meillä ei ole mitään. Ajamme asiakkaan etua tinkimättömästi, aina parasta mahdollista ratkaisua etsien. Mutta emme tee sitä hinnalla millä hyvänsä: ajamme vain asioita, joiden takana voimme varauksetta seistä.

Mitä meistä
sanotaan

"Merilampi provides high-quality results in the area of disputes. The team works seamlessly together in large litigation. The lawyers are always very responsive and provide to-the-point answers" "The law firm has a great variety of substantial expertise. The Merilampi lawyers are easy to work with and they summarise and and simplify complex matters. Their legal skills are very strong."

Dispute Resolution Client
Chambers Europe (2024)

"The service is knowledgeable, fast and respectful to all parties involved" "The team has a wide knowledge of employment matters in Finland."

Employment Law Client
Chambers Europe (2024)

"Merilampi has a hands-on, pragmatic approach with the ability to find solutions to any task" "The firm has a solution-orientated but at the same time sophisticated way of handling matters."

Real Estate Client
Chambers Europe (2024)

"The service is always professional and the way it operates is sufficient proof that the firm is among the best in the field."

The World’s Leading Trademark Professionals Publication
World Trademark Review (2021)

"The leading office concerning construction matters, both small and big ones."

Real Estate and Construction Client
Legal 500 (2023)

"Effective and clear advice combined with easy accessible lawyers with detailed knowledge about complex subject matters."

Dispute Resolution Client
Legal 500 (2023)

"Excellent legal knowledge and customer-orientated approach. The practice has a very structured, client-friendly approach."

Employment Law Client
Legal 500 (2023)

"Long term insight and commitment to client work. Deep knowledge of our company’s business and current matters. Strong customer orientation and service mindedness."

Commercial, Corporate and M&A Client
Legal 500 (2023)

"The team is likely the most efficient legal RE team in the Finnish market with excellent value-for-money ratio."

Real Estate and Construction Client
Legal 500 (2023)

"All the team members in the EU and competition practice are very service minded, persistent and definitely very professional. The team is working seamlessly together and the responsible partner is always on top of the things. One of the biggest strengths of the team is the fast response time and ability to take control of things quickly."

EU and Competition Client
Legal 500 (2023)

"They always try to achieve the best possible outcome considering the overall interests of our client. The Merilampi office has extensive expertise; they can find an expert in different areas depending on the content of the case."

Employment Law Client
Chambers Europe (2023)

"Merilampi is excellent. I can trust them 100% and they can handle complex matters."

Dispute Resolution Client
Chambers Europe (2023)

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.