Opiskelijat

Haemme innokkaita, kunnianhimoisia ja alastamme aidosti kiinnostuneita oikeustieteen opiskelijoita oppimaan työssä sekä kasvamaan ja kehittymään kohti juristin ammattia. Harjoittelijana pääset työskentelemään monipuolisten työtehtävien parissa.

Trainee-ohjelmat

Haemme Junior Trainee- ja Trainee ohjelmiin oikeustieteen opiskelijoita. Osa-aikainen harjoittelujakso kestää noin 12 kuukautta ja harjoittelijoilla on keskimäärin 2-3 työvuoroa viikossa.

Kouluttautuminen on vahvasti osa kulttuuriamme. Järjestämme runsaasti sisäisiä koulutuksia, jotka osaltaan lisäävät harjoittelijoidemme ammatillista osaamista sekä ymmärrystä asianajoalasta kokonaisuutena.

Hierarkia toimistossamme on hyvin matala, ja meillä opiskelijat todella ovat osa Merilampea ja arkeamme. Pitkä harjoittelujakso mahdollistaa syvällisen perehdytysohjelman, kattavan tutustumisen asianajoalaan ja oppimisen eri oikeudenalojen arvostetuilta osaajilta.

Harjoittelu on helppo sovittaa yhteen opintojen kanssa, sillä työvuorojen sopiminen harjoittelijoiden kesken opinto- ja tenttitilanteen mukaan tuo aikatauluihin joustoa. Hyvät työsuhde-edut koskevat myös kaikkia harjoittelijoitamme.

Junior Trainee

Junior Traineet ovat keskeisessä roolissa toimistomme arjen pyörittämisessä. Työtehtäviin kuuluvat erilaiset toimiston juoksevat asiat ja lähettitehtävät, neuvottelutiloistamme huolehtiminen, toimistomme vastaanotossa tuuraaminen, erilaiset asiakaspalvelutehtävät sekä assistenttipoolimme avustaminen. Tässä roolissa pääset tutustumaan asianajotoimiston käytännön arkeen.

Sovit Junior Traineeksi, jos:

 • olet proaktiivinen, huolellinen ja luotettava
 • haluat tutustua asianajotoimiston arkeen ja kerryttää alan työkokemusta
 • omaat hyvät tiimityöskentelytaidot
 • viestit sujuvasti suomeksi ja englanniksi
 • sinulla on hyvät tiedonhaku- ja IT-taidot
 • olet oikeustieteen alkuvaiheen opiskelija
Trainee

Trainee-ohjelmamme on suunnattu opintojen loppuvaiheessa oleville oikeustieteen opiskelijoille. Traineena toimit keskeisessä roolissa toimeksiantojen avustajana ja pääset tekemään mielenkiintoisia ja monipuolisia liikejuridiikan töitä eri praktiikkaryhmille.

Olet mukana laatimassa juridisia asiakirjoja, teet tiedonhakua, käännöksiä ja selvitystyötä erilaisissa toimeksiannoissa. Seuraat lakien valmistelua ja muutoksia sekä niiden vaikutuksia meidän ja asiakkaidemme toimintaan. Valmistelet myös uutiskirjeitä juristeillemme ja tuet toimistomme knowledge management -funktiota. Saat tueksesi oman tutorin.

Sovit Traineeksi, jos:

 • sinulla on tinkimätön asenne työntekoon
 • olet kiinnostunut näyttämään osaamisesi ja kehittymään vaativan liikejuridiikan osaajaksi
 • huolellisuus, proaktiivisuus, oma-aloitteisuus ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat vahvasti osa sinua
 • viestit sujuvasti suomeksi ja englanniksi
 • sinulla on hyvät tiedonhaku- ja IT-taidot
 • olet oikeustieteen loppuvaiheen opiskelija

Avoimet harjoittelupaikat

Katso alta avoimet harjoittelupaikkamme. Hakuaikojen ulkopuolella otamme vastaan avoimia hakemuksia.

Merilampi Case

Merilampi Case on Asianajotoimisto Merilammen järjestämä soveltavaan liikejuridiikkaan keskittyvä oikeustapauskilpailu, jossa työparit ratkovat aidontuntuista asiakastoimeksiantoa. Merilampi Case on suunnattu oikeustieteen opiskelijoille. Tule haastamaan itsesi liikejuridiikan saralla!

Lue harjoittelijoidemme kokemuksista Merilammella

Arvomme

Merilampi on arvojohdettu yritys. Arvomme - ratkaisukeskeisyys, välittäminen, intohimo ja integriteetti - ohjaavat kaikkea toimintaamme, kuten rekrytointejamme ja toimistomme kehittämistä. Arvomme vievät meitä kohti visiotamme olla yksi arvostetuimmista, kiinnostavimmista ja relevanteimmista asianajopalveluiden tarjoajista. Lue lisää meistä ja vastuullisuudestamme.

Ratkaisukeskeisyys

Keskitymme olennaiseen ja tarjoamme asiakkaillemme mutkattomia ratkaisuja.

Ratkaisukeskeisyys tarkoittaa sitä, että keskitymme olennaiseen: juridiset neuvomme palvelevat aina asiakkaidemme liiketoiminnan edistämistä. Ratkaisukeskeisyys näkyy myös ketteryytenä. Asiointi kanssamme on mutkatonta, käytännönläheistä ja nopeaa.

Välittäminen

Asiakkaidemme etu ja henkilöstömme hyvinvointi ovat meille tärkeimmät asiat. Arvostus ja inhimillisyys näkyvät kaikessa toiminnassamme.

Välittäminen näkyy arvostuksena ja inhimillisenä toimintana, niin toimiston sisällä kuin asiakassuhteissa. Inhimillinen toimintamalli on myös hyvää ja vastuullista liiketoimintaa: se luo arvoa pitkäjänteisesti niin asiakkaillemme, työntekijöillemme kuin koko yhteiskunnalle.

Intohimo

Intohimomme on palvella asiakkaitamme ja kehittää itseämme ammattilaisina ja ihmisinä.

Intohimo on keskeinen meitä eteenpäin ajava voima. Mitä vaativampi juridinen ongelma, sitä suurempi on asiantuntemuksen ja ongelmanratkaisutaidon merkitys. Kehitämme jatkuvasti itseämme niin ammattilaisina kuin ihmisinä. Näin voimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.

Integriteetti

Toimimme aina asiakkaidemme parhaaksi korkealla integriteetillä. Olemme ylpeitä työmme tinkimättömästä laadusta ja suoraselkäisestä toiminnastamme.

Integriteetti on moraalinen selkärankamme. Ilman sitä meillä ei ole mitään. Ajamme asiakkaan etua tinkimättömästi, aina parasta mahdollista ratkaisua etsien. Mutta emme tee sitä hinnalla millä hyvänsä: ajamme vain asioita, joiden takana voimme varauksetta seistä.

Liity opiskelijaverkostoon

Oletko oikeustieteen opiskelija? Liittymällä opiskelijaverkostoon saat viestejä ja kutsuja opiskelijoille suunnattuihin tapahtumiin.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.