Tapahtumat
 / 
Seminaari: Kestävä kehitys kilpailuoikeudessa – haaste ja mahdollisuus yrityksille

Seminaari: Kestävä kehitys kilpailuoikeudessa – haaste ja mahdollisuus yrityksille

EU- ja kilpailuoikeus
5.10.2022

Yhteyshenkilöt

No items found.
Katso koko tiimi

Aika: Keskiviikko 5.10.2022 klo 9.00-11.30

Paikka: Merilammen toimisto, Keskuskatu 7 Helsinki, tai virtuaalisesti

Kilpailuoikeutta ja kestävää kehitystä käsittelevä seminaari järjestetään yhteistyössä Copenhagen Economicsin kanssa. Seminaarissa on tarjolla aamiainen ja aikaa verkostoitumiselle klo 9.00-9.30. Seminaariin voi osallistua myös virtuaalisesti ja osallistumislinkki lähetetään lähempänä tilaisuuden ajankohtaa. Seminaari on maksuton.

Puheenvuorot

Satu-Anneli Kauranen

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat laajalti läsnä yritystoiminnassa. EU:n kestävän kehityksen tavoitteet vaikuttavat myös kilpailuoikeuteen ja sen soveltamiseen, joka perinteisesti on pohjautunut taloudellisten etujen ja haittojen arviointiin. Esittelemme tärkeimmät kestävää kehitystä koskevat kilpailuoikeussäännöt ja uusimmat komission ohjeet sekä valikoitua tapauskäytäntöä.

  • Miten kestävän kehityksen tavoitteet ja kilpailuoikeussääntely nivoutuvat yhteen?
  • Millaisia haasteita kilpailuoikeudesta seuraa ja toisaalta mitä mahdollisuuksia se tarjoaa yritysten välisille kestävän kehityksen hankkeille?

Copenhagen Economics – Tuomas Haanperä, Partner

CE kertoo ekonomistien näkemyksistä kestävän kehityksen sopimusten hyötyjen arvioinnista ja niiden osoittamisesta kansainvälisten esimerkkien valossa.

  • Millaisissa tilanteissa kestävään kehitykseen, kuten ympäristötavoitteisiin, tähtäävä kilpailijoiden välinen yhteistyö voi olla perusteltua?
  • Miten kilpailuoikeudessa tavanomainen taloudellinen arvio kehittyy ja pitääkö kestävälle kehitykselle antaa hintalappu?

Lisätietoa

Lisätietoja tapahtumasta antaa Tuuli Syrjänen, tuuli.syrjanen@merilampi.com.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.