Referenssit
 / 
Skanska Asfaltti Oy

Hovioikeuden pääkäsittely päätökseen asfalttikartelliin liittyvissä vahingonkorvausasioissa

Riidanratkaisu
5.10.2015
Tiimi
No items found.
Hovioikeuden pääkäsittely päätökseen asfalttikartelliin liittyvissä vahingonkorvausasioissa

Helsingin hovioikeudessa 2.3.2015 alkanut pääkäsittely ns. asfalttikartelliin liittyvissä vahingonkorvausasioissa päättyi loppulausuntoihin 1.10.2015. Pääkäsittely kesti yli 50 istuntopäivää, joiden aikana kuultiin lähes 70 todistajaa.

Suurin osa 41 kantajasta ja 7 vastaajasta valitti Helsingin käräjäoikeuden 28.11.2013 antamista tuomioista hovioikeuteen. Kantajina asioissa ovat Suomen valtio sekä kuntia ja kaupunkeja ja vastaajina päällystysalan yhtiöitä.

Määrällisesti suurimmat vaatimukset on esittänyt Suomen valtio, noin 56,7 miljoonaa euroa lisättynä tuotto- ja viivästyskoroilla. Käräjäoikeus hylkäsi Suomen valtion kanteen kokonaan. Käräjäoikeuden mukaan Suomen valtio oli itse osallistunut kartelliin sekä ollut tietoinen kartellista kartelliaikana todistelun perusteella.

Tuomioita odotetaan vuoden 2016 aikana. Tarkka päivä ei ole vielä tiedossa.

Merilampi edustaa asiassa Skanska Asfaltti Oy:tä.

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.