Ajankohtaista
 / 
Asiantuntijaorganisaatiokin tarvitsee johtamista – puheista tekoihin ja positiivisella asenteella tulevaa kohti

Asiantuntijaorganisaatiokin tarvitsee johtamista – puheista tekoihin ja positiivisella asenteella tulevaa kohti

Blogit
5.6.2020
Heidi Merikalla-Teir ja Jussi Ikonen
Liittyvät palvelut
No items found.

Kesäkuun alku on ollut muutosten aikaa. Koululaisten kesälomat ovat alkaneet, ja poikkeusolojen rajoitustoimia ollaan vähitellen purkamassa. Yhteiskunta on hiljalleen avautumassa. Vaikka etätyöt jatkuvat monessa organisaatiossa, enemmän kasvoja näkyy jo työpaikoillakin. Ilmassa on kesän tuntua, ja ajatukset siirtyvät pikkuhiljaa paitsi kesälomaan myös sen jälkeiseen aikaan.

Mekin katsomme jo hyvillä mielin ja inspiroituneina kohti tulevaa. Vaikka etäyhteydet ovat poikkeusaikana toimineet hyvin ja työt sujuvat, on myönnettävä, että ilman kohtaamisia yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä on jäänyt puuttumaan jotakin tärkeää. Poikkeusaika toi mukanaan kuitenkin paljon arvokasta oppia, jota lähdemme hyödyntämään sekä asiakas- että työntekijäkokemuksemme parantamiseksi.

Kun lähdimme viime syksynä kirjoittamaan blogisarjaamme asiantuntijaorganisaation johtamisesta, tulevasta poikkeusajasta ei ollut vielä tietoa. Meillä oli alkamassa strategiamme mukainen uudistumismatka, ja halusimme matkamme myötä jakaa ajatuksiamme johtamisesta, liiketoiminnan kehittämisestä ja uudistumisesta. Blogisarjan ensimmäisessä osassa kirjoitimme siitä, miksi johtamiseen ja sen kehittämiseen tulee panostaa jatkuvasti enemmän, myös asianajoalalla. Seuraavassa osassa Heidi kertoi, mitä sata ensimmäistä päivää Merilammella olivat hänelle opettaneet, ja kolmannessa osassa kirjoitimme, kuinka asiantuntijaorganisaatioissa on siirrytty kohti suurempaa relevanttiutta, vaikuttavuutta ja vastuunkantoa liike-elämässä ja yhteiskunnassa. Viimeisimmässä kirjoituksessamme helmikuussa pohdimme, minkälainen on arvojohdettu asiantuntijaorganisaatio ja miksi arvoilla on merkitystä.

Kevään aikana Heidi kirjoitti Kauppalehden Vieraskynä-blogiin kolmen kirjoituksen sarjan poikkeusajan johtamiseen liittyvistä ajatuksistamme sekä teemoista, jotka ovat näkyneet myös Merilammen arjessa. Kolme teemaa nousee päällimmäisinä mieleemme:

  • Uudenlaisen ajattelunkipinöiden syttyminen ja uusien tähtien nouseminen vahvemmin esille
  • Erinomaisen asiakaskokemuksen ja kulloiseenkin hetkeen ja toimintaympäristöön muokkautuvan monikanavaisen palvelun tärkeys
  • Inhimillisen toimintamallin ja viestinnän merkitys

Nämä ja monet muut ajatukset, kokemukset ja opit matkassamme suunnittelemme jo innolla tulevaa.

Toivottavasti tapaamme monet teistä asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja kollegoistamme pian – joko kasvotusten tai etäyhteyksien kautta. Meillä on varmasti paljon opittavaa myös toisiltamme.

Hyvää kesää!

Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa, jossa jaamme ajatuksiamme   johtamisesta, liiketoiminnan kehittämisestä ja uudistumisesta. Samalla   lukijat pääsevät seuraamaan Merilammen uudistumismatkaa. Lue myös:

Asiantuntijaorganisaatiokin tarvitsee johtamista  – Minkälainen on arvojohdettu asiantuntijaorganisaatio ja miksi  arvoilla on merkitystä?

Asiantuntijaorganisaatiokin tarvitsee  johtamista – Onko kyse vain  kasvun ja kannattavuuden maksimoinnista vai  jostain muustakin?

Asiantuntijaorganisaatiokin tarvitsee johtamista – Johtajan sata ensimmäistä päivää

Asiantuntijaorganisaatiokin tarvitsee johtamista

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.