Uutiset
 / 
Heidi Merikalla-Teir nimitetty Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan (FAI) hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

Heidi Merikalla-Teir nimitetty Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan (FAI) hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

Nimitykset
17.12.2021

Toimitusjohtajamme ja riidanratkaisuryhmämme osakas Heidi Merikalla-Teir on nimitetty Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan (FAI) hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi 1.1.2022 alkavalle kolmen vuoden toimikaudelle.

Välimieslautakunnan puheenjohtajuus on luottamustoimi. Merikalla-Teir toimii myös jatkossa Merilammen toimitusjohtajana ja riidanratkaisuryhmän osakkaana keskittyen riidanratkaisutyössään erityisesti välimiehenä ja sovittelijana toimimiseen yritysten välisissä kotimaisissa ja kansainvälisissä riita-asioissa.

Merikalla-Teir voi edelleen toimia FAI-välimiesmenettelyissä välimiehenä, sillä Keskuskauppakamarin sääntöjen mukaisissa menettelyissä asianosainen tai asianosaisten nimeämät välimiehet voivat nimetä myös puheenjohtajan tai jäsenen välimieheksi. Myös muiden välitysinstituuttien sääntöjen mukaisissa välimiesmenettelyissä ja ns. ad hoc -välimiesmenettelyissä puheenjohtaja ja jäsenet voivat toimia välimiehinä.

Merikalla-Teir on toiminut vuosina 2015–2019 välimieslautakunnan pääsihteerinä ja Keskuskauppakamarin riidanratkaisupalveluista vastaavana johtajana, joten välimieslautakunnan toiminta on hänelle tuttua.

Kiitän Keskuskauppakamaria luottamuksesta. On hienoa päästä taas tekemään työtä suomalaisen välimiesmenettelyn ja välimieslautakunnan toiminnan eteen. Välimieslautakunnan sihteeristö pääsihteeri Sanna Kaistisen johdolla tekee erinomaista työtä, jota me hallituksessa pyrimme tukemaan omassa roolissamme”, Heidi Merikalla-Teir sanoo.

Keskuskauppakamari on julkaissut oheisen tiedotteen välimieslautakunnan hallituksen kokoonpanon muutoksista.

Välimieslautakunnan hallitus tekee kokouksissaan sääntöjen edellyttämiä päätöksiä. Välimieslautakunta määrää välimiehiä kotimaisiin ja kansainvälisiin välimiesmenettelyihin sekä hallinnoi menettelyjä, jotka käydään Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen tai nopeutettua välimiesmenettelyä koskevien sääntöjen mukaisesti. Välimieslautakunta voi myös toimia nimeävänä tahona UNCITRAL välimiesmenettelysääntöjen mukaisissa menettelyissä. Lisäksi lautakunta hallinnoi Keskuskauppakamarin sovittelusääntöjen mukaisia menettelyjä. Välimieslautakunnan operatiivisesta toiminnasta vastaa sihteeristö, jota johtaa pääsihteeri.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.