Uutiset
 / 
Asianajajaliitto aloittaa media-asianajajatoiminnan – Jussi Ikonen on toinen uusista media-asianajajista

Asianajajaliitto aloittaa media-asianajajatoiminnan – Jussi Ikonen on toinen uusista media-asianajajista

Nimitykset
15.12.2020

Asianajajaliitto aloittaa media-asianajajatoiminnan tammikuussa 2021. Merilammen osakas ja hallituksen puheenjohtaja Jussi Ikonen on nimetty media-asianajajaksi yhdessä asianajaja Liisa Pellisen kanssa.

Media-asianajajien tarkoitus on kertoa asianajotoiminnastasekä avata yleisimpiä oikeudenhoitoon, puolustukseen ja riidanratkaisuunliittyviä kysymyksiä. Heidän tehtävänään on myös valottaa ihmisläheisesti jayleistajuisesti, mikä asianajajien rooli on suomalaisessa oikeudenhoidossa,miksi kaikilla syytetyillä on oikeus ammattimaiseen puolustukseen, mitäerilaisia työkaluja voi käyttää riitatilanteissa ja missä asioissa asianajajanpuoleen kannattaa kääntyä.

Media-asianajajatoiminta ottaa mallia Helsinginkäräjäoikeuden 2018 lanseeraamasta mediatuomaritoiminnasta, jonka avulla onluotu uudenlaisia siltoja suuren yleisön ja oikeusjärjestelmän välille. Oikeudenhoitoaavaavalle yleistajuiselle viestinnälle on selkeä tilaus.

Harva tuntee ja tietää, miten monipuolinen asianajajanammatti on. Itse hoidan pääosin yritysten välisiä oikeudenkäyntejä sekävälimiesmenettelyjä, mutta sopimusjuridiikka, erilaiset työriidat javastuukysymykset ovat myös usein pöydälläni. Media-asianajajan roolissa tavoiteperuskysymysten lisäksi on avata tätä kiinnostavaa maailmaa laajemminkin – jaehkä innostaa myös kollegoja mukaan keskusteluun”, kertoo JussiAsianajajaliiton tiedotteessa.

Jussi toimii Asianajajaliiton hallituksen jäsenenä erityisestiHelsingin liikejuridiikkaan keskittyvien toimistojen edustajana.

Lue lisää Asianajajaliiton tiedotteesta.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.