Ajankohtaista
 / 
Erilaisilla taustoilla Merilammen Traineeksi

Erilaisilla taustoilla Merilammen Traineeksi

Opiskelijat
4.1.2023
Tanja ja Olli seisovat ison peilin edessä ja katsovat kameraan
No items found.
Liittyvät palvelut
No items found.

Jokaisella meistä on omanlainen polku työelämässä – kuten on harjoittelijoillammekin. Erilaiset ihmiset ovat rikkaus ja pyrimmekin tekemään tiimeistämme monimuotoisia, jotta ajattelu olisi laaja-alaista. Haluamme olla toimisto, joka ymmärtää elämää – ei ainoastaan liike-elämää vaan myös erilaisia ihmisiä.

Haastattelimme juuri kahta vuodenvaihteeseen harjoittelunsa lopettanutta Traineetamme Tanjaa ja Ollia. Heidän Merilammen Traineeksi johtaneet polkunsa eroavat toisistaan suuresti. Kannustamme rekrytoinneissamme opiskelijoita kertomaan monipuolisesti siihen asti kertyneestä työkokemuksesta, sillä yllättävistäkin kokemuksista voi toisinaan olla hyötyä myös asianajotoimistossa.

Minkälainen työtausta sinulla oli hakiessasi Trainee-paikkaa?

Tanja: Olin ollut Junior Traineena Merilammella vähän päälle puoli vuotta, kun hain Trainee-paikkaa. Muuta työkokemusta olin kerryttänyt asiakaspalvelutehtävistä, muun muassa ravintola-alalta.

Olli: Pelasin jääkiekkoa ammattilaisena vuosina 1999-2014. Kun lopetin jääkiekon, aloitin opiskelemaan kauppakorkeakoulussa Tampereella. Opintojen ohessa tein töitä kiinteistövälittäjänä Kiinteistömaailmassa, jonka jälkeen siirryin vuokrauskoordinaattorin tehtäviin Forenomille. Kauppakorkeasta valmistumisen jälkeen tein asiantuntijan tehtäviä tilintarkastuksen parissa.

Minkälainen opiskelutausta sinulla oli hakiessasi Trainee-paikkaa?

Tanja: Opintoni Turun oikeustieteellisessä ovat tällä hetkellä loppusuoralla, ja tarkoituksena olisi saada gradu mahdollisimman pian kasaan. Trainee-paikkaa hakiessani olin neljännen vuoden opiskelija.

Olli: Kauppakorkeassa tutustuin verojuridiikkaan ja sen myötä yhtiöoikeuteen ja yritysjuridiikkaan. Innostuin juridiikasta, joten kauppakorkeasta valmistumisen jälkeen vuonna 2018, aloitin heti samana vuonna oikeustieteen opinnot. Kun hain Merilammen Trainee-paikkaa, opiskeluni olivat edenneet neljälle vuodelle.

Mitä hyötyä taustoistasi on ollut Trainee-jaksossa?

Tanja: Junior Trainee-jaksoni loppuvaiheessa valmistuin oikeusnotaariksi, jolloin opintoni olivat siinä vaiheessa, että pystyin hakemaan suoraan Trainee-paikkaa. Olin kerryttänyt paljon hyödyllistä tietoa Merilammesta Junior Trainee -jaksoni aikana. Pääsin oppimaan todella paljon ja näin yrityksen arkea laajasti, sillä Junior Traineet ovat monessa asiassa mukana. Myös Merilammella käytetyt erilaiset järjestelmät ja yrityksen toimintatavat tulivat tutuiksi ensimmäisen harjoittelujakson aikana. Halusin jatkaa toisen harjoittelun merkeissä, sillä olin viihtynyt Merilammella niin hyvin. Täällä on rento ilmapiiri ja helppo olla. Kokonsa puolesta Merilampi edustaa monessa mielessä positiivista kultaista keskitietä. Henkilöstön määrä mahdollistaa laaja-alaisen toiminnan, mutta kukaan ei jää kasvottomaksi.

Opinnoissani olen keskittynyt immateriaalioikeuksiin ja kirjoitin aiheesta myös notaarityöni. Trainee-jakson aikana olen saanut tehdä paljon sitä mistä tykkään, eli IPR:ään liittyviä toimeksiantoja, mutta myös yleisesti kaikkia juridiikan aloja, joita Merilammella hoidetaan.

Koen, että aikaisemmasta työkokemuksestani on ollut hyötyä Traineen roolissa, sillä tämäkin työ on pitkälti asiakaspalvelua. Ravintola-alalta käteen taas on jäänyt paineensietokyky ja ripeä toimiminen sekä päätöksenteko kiireisissä tilanteissa. On ollut yllättävää, kuinka paljon hyötyä aikaisemmasta työkokemuksestani on ollut asiantuntijatyössä.

Olli: Pääsin hyödyntämään aikaisempaa osaamistani hieman. Olin kuitenkin tehnyt selvitystöitä tilintarkastajan työssä vero- ja yhtiöoikeudesta, joten ihan kaikessa en Traineena pystymetsään lähtenyt. Olin saanut tilintarkastajan työssä jonkin verran vastuuta, joka on kehittänyt kiireen hallintaa ja paineensietokykyä. Emme ole kirurgeja, joten kyllä asiat aina järjestyvät.

Paras muistosi harjoitteluajalta?

Tanja: Kyllä parhaat muistot sijoittuvat tapahtumiin ja yhteisiin illanviettoihin. Ikimuistoisin näistä on ollut virkistyspäivä Vuosannassa. Myös onnistumiset työssä ja positiivisen palautteen saanti ovat olleet hyviä hetkiä.

Olli: Parhaat muistot syntyivät muun muassa AA-futisturnauksista, vaikkakin niistä joutuu vielä fyysisesti maksamaan kantapäävamman muodossa. Onneksi pääsimme kuitenkin viime vuonna pronssisijoille. Yksi hyvä muisto on Beach Volley -turnauksen mestaruus, jonka jälkeen meidät vietiin excursiolle Kalleen.

Mitkä ovat suunnitelmasi lähitulevaisuudelle?

Tanja: Opintojen viimeistely heti alkuvuoteen ja sen jälkeen täytyy katsoa, mihin suuntaan tässä elämässä haluaisi lähteä. Haluaisin kuitenkin päästä jatkossakin tekemään töitä tavalla tai toisella immateriaalioikeuksien parissa, ja erityisesti tekijänoikeudet kiinnostavat minua todella paljon.

Olli: Opinnot pitäisi saada pakettiin mahdollisimman pian. Sen jälkeen, kun aloitin opiskelemaan oikeustieteellisessä, olen ollut kiinnostunut juridisesta toimialasta. Haluaisin tehdä työtä, jossa yhdistyisivät molemmat tutkintoni. Pidän projektiluontoisesta työskentelystä, sillä se tuo tunneskaalan vaihteluita – onnistumien iloa ja pettymyksen tunnetta. Välillä jotkin asiat saattavat harmittaa vähän enemmän, mutta ylä- ja alamäet tuovat itselle merkityksen tunnetta työhön.

Lue myös:

Traineen vinkit harjoittelijahakuun

Junior Traineen vinkit harjoittelijahakuun

Traineena Merilammella – rennosti, mutta tosissaan

Junior Traineena Merilammella

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.