Referenssit
 / 
Elisa Oyj

KHO kumosi korkealaatuisia kiinteitä yhteyksiä koskevan HMV-päätöksen – Merilampi edusti Elisaa

Kilpailu- ja EU-oikeus
23.1.2020
KHO kumosi korkealaatuisia kiinteitä yhteyksiä koskevan HMV-päätöksen – Merilampi edusti Elisaa

Traficom oli syyskuussa 2017 antamallaan HMV-päätöksellä katsonut, että Elisalla olisi huomattavan markkinavoiman (HMV) asema korkealaatuisten kiinteiden yhteyksien tukkumarkkinoilla 98 kunnan alueella Suomessa. Korkealaatuisten kiinteiden yhteyksien avulla kilpailevat teleyritykset voivat tarjota paikallistasolla korkealaatuisia yhteyspalveluja erityisesti yritysasiakkailleen.

HMV-päätöksellä Traficom asetti Elisalle velvollisuuden vuokrata korkealaatuisia yhteyksiä, noudattaa niiden hinnoittelussa ja muissa ehdoissa syrjimättömiä ehtoja sekä julkaista toimitusehdot ja hinnastot. KHO kumosi HMV-päätöksen 20.12.2019 antamallaan päätöksellä ja palautti asian Traficomille uudelleen käsiteltäväksi.

KHO katsoi, että Traficomin päätöksen mukainen markkina-analyysi ja viraston päätöksen perustelut olivat puutteellisia. Traficom oli myös menetellyt lainvastaisesti siltä osin kuin Elisalle ei ollut varattu tilaisuutta tulla kuulluksi virastossa tiettyjen taajuustietokannasta ilmenevien tietojen käyttämisestä markkinaosuuslaskennan perusteena radiolinkkien osalta. Lisäksi eräät KHO:n toteamat huomattavan markkinavoiman olemassaoloon vaikuttavat seikat olivat jääneet virastossa riittävällä tavalla selvittämättä.

Merilampi edusti asiassa Elisaa. KHO:n päätös 20.12.2019 taltio 6182 on julkaistu KHO:n internet-sivuilla ns.  muuna päätöksenä.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.