Ajankohtaista
 / 
Työ tekijäänsä kiittää – kiitos organisaation arjessa taustalla uurastaville

Työ tekijäänsä kiittää – kiitos organisaation arjessa taustalla uurastaville

Blogit
4.6.2020
Heidi Savolainen seisoo ja katsoo hymyillen kameraan

Monen yrityksen HR on joutunut erityisen tiukoille COVID-19-pandemian aikana. Yrityksissä on jouduttu tekemään vaikeitakin päätöksiä ja muokkaamaan organisaation toimintatapoja, etsimään uusia mahdollisuuksia ja unohtamaan vanhoja käytänteitä. Kevät on ollut HR-rintamalla hektinen, mutta tässä hetkessä on myös tullut ja tulee mitatuksi ja arvoonsa kaikki se työ, mitä yrityksissä on tehty henkilöstöasioiden osalta jo pitkään.

Muiden ohella yritysten HR- ja markkinointitiimit tekevät arjessa paljon sellaista työtä, jota muut organisaatiossa eivät välttämättä huomaa ja jonka merkitystä ei tule välttämättä ajatelleeksi. Sanonta siitä, että jonkin asian merkityksen huomaa vasta, kun se ei toimi, pätee mitä suurimmassa määrin henkilöstöasioihin.

Henkilöstöasioiden merkityksestä mekin saimme iloisen muistutuksen, kun toimistomme listattiin Universumin tuoreessa opiskelijatutkimuksessa juridiikan alan Suomen ihanteellisimpien työnantajien joukkoon. Meille keskikokoisena asianajotoimistona, jossa ei ole laajaa HR- ja markkinointitiimiä viemässä hyvää viestiä eteenpäin, tämä on tärkeä saavutus, josta olemme ylpeitä.

Meillä Merilammella moni ihminen on tehnyt pitkään ja isolla sydämellä työtä paitsi merilammen ihmislähtöisen yrityskulttuurin eteen, myös ja erityisesti sen eteen, että löydämme juuri ne meille oikeat oikeustieteen opiskelijat töihin – ne opiskelijat, jotka tunnistavat osaksi arvomme ja kulttuurimme. Me työnantajana puolestamme haluamme tarjota opiskelijoille arvokasta työkokemusta sekä työyhteisön, johon aidosti kuulua harjoittelujakson aikana ja jota muistella hyvällä senkin jälkeen. Iloksemme moni harjoittelijamme on halunnut hakea meille töihin myös opiskeluajan jälkeen. Me uskomme vahvasti siihen, että hyvä asiakas- ja työntekijäkokemus kulkevat käsi kädessä. Vaalimme henkilöstömme osaamista, hyvää asennetta ja työssä viihtymistä. Tämä on keskeinen osa kulttuuriamme.

Kiitos teille kaikille taustalla uurastaville HR-työn ammattilaisille arvokkaasta työstänne. Teidän työnne on hyvin keskeisessä roolissa yrityskulttuurin ja työviihtyvyyden kannalta. Sitä, kuinka tärkeä merkitys henkilöstö- ja yrityskulttuurilla on yritysten strategian toteutumisen kannalta, ei voi vähätellä. Jos yrityksen kulttuuri ja arvot eivät tue strategian toteutumista, ei strategiamatka toteudu toivotulla tavalla. Se sitten jo huomataankin organisaatiossa laajasti.

Työn iloa!

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.