Ajankohtaista
 / 
Brexitin myötä EU-rekisteröinneistä kansallisia

Brexitin myötä EU-rekisteröinneistä kansallisia

Immateriaalioikeudet
5.11.2020
Merilammen toimiston julkisivun kulma sinistä taivasta vasten
No items found.
Liittyvät palvelut

Brexitin toteutuminen lähestyy, ja sopimukseton ero näyttää yhä todennäköisemmältä. Brexitin siirtymäkausi päättyy vuoden 2020 loppuun, ja ennen vuoden loppua voimaan tulleet EU-tavaramerkit ja EU-mallioikeudet muunnetaan automaattisesti kansallisiksi tavaramerkeiksi ja malleiksi Isossa-Britanniassa. Sen sijaan uudet EU-tavaramerkit ja -mallioikeudet eivät 31.12.2020 jälkeen enää tule voimaan Isossa-Britanniassa ilman hakijan aktiivisia toimia. Toimi näin, jotta yrityksesi IPR:t ovat kunnossa Isossa-Britanniassa myös vuodenvaihteen jälkeen.

Voimassa olevat EU-rekisteröinnit automaattisesti kansallisiksi

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos rekisteröimäsi EU-tavaramerkit tai EU-mallioikeudet ovat tulleet voimaan ennen siirtymäkauden loppua 31.12.2020. EU-tavaramerkkisi ja -mallisi muunnetaan automaattisesti kansallisiksi tavaramerkeiksi ja malleiksi Isossa-Britanniassa.

Myös EU:n kattavat kansainväliset tavaramerkkirekisteröinnit muunnetaan kansallisiksi. Tarkista kuitenkin, että Isossa-Britanniassa voimaan tulevat tavaramerkkisi tai mallisi vastaavat EU-rekisteröintejäsi.

Jos EU-tavaramerkkisi tai -mallisi ovat erääntymässä 31.12.2020 jälkeen, sinun on uudistettava ne erikseen Isossa-Britanniassa.

Jos lykkäät mallioikeutesi julkaisua EU:ssa yli vuodenvaihteen, mallioikeutesi katsotaan olevan vasta vireillä ja automaattista muuntamista ei tehdä. Muista tehdä EU-hakemustasi vastaava kansallinen tavaramerkki- tai mallioikeushakemus Isossa-Britanniassa 30.9.2021 mennessä.

Vireillä olevat rekisteröinnit haettava itse kansalliseksi

Mikäli sinulla on vireillä EU-tavaramerkki- tai mallioikeushakemus, joka ei ehdi tulla voimaan ennen vuodenvaihdetta, sinun tulee 30.9.2021 mennessä tehdä EU-hakemustasi vastaava kansallinen tavaramerkki-tai mallioikeushakemus Isossa-Britanniassa. Hakemus käsitellään normaalina tavaramerkki- tai mallioikeushakemuksena paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

Kun toimit yhdeksän kuukauden siirtymäajan puitteissa, hakemus katsotaan tehdyksi EU-hakemuksesi vireilletulopäivänä.

Jatkossa hakemus tehdään Ison-Britannian osalta kansallisena hakemuksena

Vuodenvaihteen jälkeen tavaramerkki- ja mallioikeushakemukset sekä niiden uudistaminen tehdään kansallisella hakemuksella Ison-Britannian sääntelyn mukaisesti.

Brexitillä ei vaikutuksia patentteihin

Koska patenttijärjestelmä ei ole sidottu Euroopan Unioniin EU-tavaramerkki- ja EU-mallioikeusjärjestelmän tavoin, Brexitillä ei ilmeisesti ole vaikutuksia patentteihin.

Ennen Brexitiä voimaan tulleet eurooppapatentit jatkavat voimassaoloaan myös Isossa-Britanniassa. Iso-Britannia on Brexitin jälkeen edelleen osa eurooppapatenttijärjestelmää.

Lue myös:

Vihollinen on jo muuriesi sisällä!

Cognac and cigarettes for counterfeit ball bearings – a private person’s liability when importing counterfeits as a middleman

Hyödynnä mallin rekisteröinnin tuomat mahdollisuudet

Parannuksia liikesalaisuuden suojaan sekä selkeyttä sallitun ja kielletyn tiedonhyödyntämisen väliseen rajanvetoon

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.