Referenssit
 / 
Skanska Asfaltti Oy

Edustimme menestyksellisesti Skanska Asfalttia asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynneissä

Kilpailu- ja EU-oikeus
22.1.2014
Edustimme menestyksellisesti Skanska Asfalttia asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynneissä

Suomessa käyty laaja asfalttikartellioikeudenkäynti on herättänyt mielenkiintoa EU:n komissiossa ja muissa EU:n jäsenvaltioissa. Kyseessä on tähän asti selvästi suurin oikeudenkäynti Suomessa sekä suurin kilpailuoikeuteen liittyvä vahingonkorvausoikeudenkäynti Pohjoismaissa. Pelkästään tuomioiden laajuus on noin 10 000 sivua ja esitettyjen korvausvaatimusten pääomamäärä ylitti 120 miljoonaa euroa.

Merilampi edusti oikeudenkäynnissä menestyksellisesti Skanska Oy:n tytäryhtiötä Skanska Asfaltti Oy:tä, joka on kuuden muun asfalttiyhtiön tavoin vastaajana vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, jotka liittyvät Suomessa 1990-luvulla toimineeseen asfalttikartelliin. Kantajina Skanskaa vastaan esitetyissä vaatimuksissa ovat olleet Suomen valtiota edustava Liikennevirasto ja kahdeksan kuntaa.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa asfalttikartellia koskevissa vahingonkorvausasioissa 28.11.2013. Päätösten mukaan valtion vaatimukset hylättiin, mutta kuntien vaatimukset osittain hyväksyttiin. Päätöksessään käräjäoikeus toteaa, että vastaajien on maksettava yhteensä 37,4 miljoonaa euroa korvauksia kantajille. Osa tästä summasta on yhteisvastuullisesti korvattavaa ja osa on määrätty yksittäisille yhtiöille.

Käräjäoikeuden antamat tuomiot eivät ole lainvoimaisia ja niistä on mahdollista valittaa Helsingin hovioikeuteen.

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.