Referenssit
 / 
Koivunen Oy

Edustimme Koivunen Oy:tä autovaraosakartellin vahingonkorvausoikeudenkäynneissä

Kilpailu- ja EU-oikeus
12.5.2014
Edustimme Koivunen Oy:tä autovaraosakartellin vahingonkorvausoikeudenkäynneissä

Merilampi edusti menestyksekkäästi Koivunen Oy:tä Helsingin käräjäoikeudessa nk. autovaraosakartelliin liittyvässä vahingonkorvausprosessissa. Kantajana toiminut varaosatukkuliike Atoy Oy vaati käräjäoikeudessa vahingonkorvausta Koivuselta ja neljältä muulta kartelliin osallistuneelta varaosatukkuliikkeeltä kartellin vuoksi menetetystä liiketoiminnasta. Käräjäoikeus katsoi, ettei väitetyn vahingon ja kilpailurikkomuksen välillä ollut syy-yhteyttä ja hylkäsi Atoyn kanteen 31.3.2014 antamassaan tuomiossa. Atoy on valittanut tuomiosta hovioikeuteen ja asiassa aloitetaan pääkäsittely marraskuun lopussa 2015.

Vahingonkorvauskanteen taustalla on korkeimman hallinto-oikeuden vuonna 2012 antama ratkaisu, jossa se totesi viiden varaosatukkuliikkeen osallistuneen yhdenmukaistettuna menettelytapana pidettävään yhteistoimintaan heikentäessään yhteisen tapaamisen jälkeen Osaset-varaosakauppiaille myöntämiään alennuksia. Korkein hallinto-oikeus määräsi leniencyn saanutta toimijaa lukuun ottamatta kaikille osallisille seuraamusmaksun. Merilampi edusti Koivunen Oy:tä myös kartelliasiassa.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.