Ajankohtaista
 / 
Merilampi Case – käytännönläheistä oivaltamisen oppimista

Merilampi Case – käytännönläheistä oivaltamisen oppimista

Merilampi Case
29.9.2017
Henkilö istuu tuolilla tietokone sylissä
No items found.
Liittyvät palvelut
No items found.

Merilampi Case on haastava liikejuridiikan kilpailu, jossa toimeksiannon läpivieminen vaatii oikeudellisten kysymysten monipuolista tutkimista. Kilpailussa pääsee perehtymään yritysmaailman oikeisiin juridisiin dokumentteihin, joiden työstäminen kehittää opiskelijaa kuin opiskelijaa. Juridisten dokumenttien laadinta yhdistettynä alan ammattilaisilta saatuun palautteeseen muodostavat käytännönläheisen ja hyvin arvokkaan kokemuksen asianajon maailmaan tavalla, jota ei välttämättä suoraan yliopiston penkillä pääse kokemaan. Kilpailussa tehtävät toimeksiannot kehittävät asiakaslähtöistä ongelmanratkaisukykyä ja laajentavat tietämystä yrityksien toimintaympäristöjen oikeudellisista haasteista.

Hyvän ja vakuuttavan argumentaation kasaamiseen kannattaa käyttää laaja-alaisesti lähteitä ja hiukan ”tavanomaiset” juridiset tietolähteet ylittäenkin. Asioiden looginen ja järjestelmällinen esittäminen sekä hyvä monipuolinen suomen kielen käyttäminen vievät kilpailussa pitkälle. Varautuminen vastapuolen argumentteihin sekä tietyistä seikoista ”vaikenemaan ja sopimaan oppiminen” ovat kilpailun kehittävintä antia.

Parin kanssa vietetty yhteinen aika tuottaa useimmiten parhaat ideat kilpailutehtävän läpiviemiseen ja analysoimiseen kuin yksin puurtaminen. Annetut tehtävät kannattaa ”purra” alusta loppuun huolella läpi useaan otteeseen pidemmällä aikavälillä, sillä niistä löytyy yllättäenkin uutta vielä pienen tuumaustauon jälkeen. Tämä toimii myös oikeassa työelämässä. Tehtävää tehdessä osanottajien oma juridinen ajattelu kehittyy kuin itsestään, ja sitä huomaa olevansa aika syvällä jossain mielenkiintoisessa oikeudellisessa vastakkainasettelussa, jonka ratkaiseminen tuottaa varmasti aikaansa kilpailulle antaneelle hymyn väreitä huulille.

Merilampi Case toimii hyvänä ponnahduslautana liikejuridiikan maailmaan ja avaa varmasti erityisesti kilpailussa pidemmälle selvinneille ovia uusiin uramahdollisuuksiin. Merilampi Case tuo varmasti siihen panostaville monipuolisia valmiuksia ja rohkeutta ryhtyä tekemään oikeassa elämässäkin juridiikan alalla jotain itselle tuntematonta ja uutta. Kilpailu harjoittaa niin esiintymisitsevarmuutta kuin nopeaa reagointikykyä vastapuolen esittämiin argumentteihin. Kilpailijat pääsevät paremmin ymmärtämään, kuinka moninaisia toimeksiantoja isossa asianajotoimistossa ratkotaan päivittäin.

Kirjoittaja: Sampsa Perttunen, Merilampi Casen 2016–2017 voittaja

Tutustu Merilampi Caseen.

Lue myös:

5 syytä haastaa itseänsä lähtemällä oikeustapauskilpailuun – Merilampi Case suosituksena

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.