Ajankohtaista
 / 
Konkurssilain väliaikainen muutos antaa velalliselle lisää maksuaikaa

Konkurssilain väliaikainen muutos antaa velalliselle lisää maksuaikaa

Insolvenssimenettelyt
21.1.2021
Ihmisiä kävelee toimiston käytävällä
No items found.
Liittyvät palvelut

Helmikuun alussa voimaan tulevan konkurssilain 2 luvun 3 §:n muutoksen mukaan konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättäminen muodostaa maksukyvyttömyysolettaman vasta, jos velallinen ei ole 30 päivän kuluessa velkojan maksukehotuksesta maksanut velkojan selvää ja erääntynyttä saatavaa, kun maksuaikaa normaalioloissa on viikko.

Nyt voimassa olevat konkurssin edellytyksenä olevaa maksukyvyttömyyttä koskevat rajoitukset päättyvät 31.1.2021, ja on arvioitu, että rajoitusten voimassaolon päätyttyä konkurssihakemusten määrä kasvaa voimakkaasti yhdeksän kuukautta odottamassa olleiden konkurssihakemusten vuoksi.

Muutos antaa velalliselle enemmän maksuaikaa konkurssiuhkaisen maksukehotuksen tiedoksiannon jälkeen, ja antaa talousvaikeuksissa oleville yrityksille enemmän aikaa järjestellä talousasioitaan. Tarkoituksena on loiventaa konkurssihakemusten määrän välitöntä kasvua helmikuun alun jälkeen ja helpottaa yritysten selviytymistä koronaviruksesta aiheutuneen kriisin yli.

Laki tulee voimaan 1.2.2021 ja on voimassa kahdeksan kuukauden ajan 30.9.2021 saakka.

Lue myös:

Velkojien oikeutta hakea yritys konkurssiin rajoitetaan väliaikaisesti

Sitovasta omistuksenpidätysehdosta sopiminen

Korkeimmalta oikeudelta ennakkoratkaisu koskien yrityskiinnityksen alaisen omaisuuden arvon määrittämistä yrityssaneerauksessa

Kysy lisää

No items found.

Tilaa uutiskirje

Kirjoitamme ja koulutamme säännöllisesti osaamisalueitamme koskevista ajankohtaisista aiheista. Ilmoittamalla sähköpostisi alla olevalla lomakkeella saat jatkossa Merilammen uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja suoraan sähköpostiisi.

Kiitos! Tilauksesi on vastaanotettu.
Jotain meni vikaan. Halutessasi, ota yhteyttä info@merilampi.com.